9.5.2010

Sota on päättynyt. Palatkaa Pariisiin.

Sankari oli soittanut Vinskille ja maininnut minun olevan viettämässä iltaa kavereiden kanssa. Vinski oli todennut siihen, että hän tiesikin sen jo, ja kertonut sitten, että tunnemme toisemme ja että olemme lähdössä reissuun yhdessä.

Puhelin alkoi piipittää:

Rara Vinskille:
"No mitä se sano?"

Vinski:
"Oli se vähä paineessa, eikä ehkä ihan vähääkää. Kyllä teillon varmaan aika paljon puhuttavaa, kun molemmat pidätte selvästi toisistanne."

Sankari:
"Joko oot päissäsi ja levität kauhua kaupungilla? Taidan tukea sua sivustasta muutamalla III-kranaatilla. Lähdet sitten reissuun mun kaverin ja samalla konsultin kans? Hmm. Yllättävää. Ei kyllä selkeytä mitään, mutta kirkastaa ajattelua. No, hauskaa iltaa jos et jo nuku :-)"

Rara:
"En nuku. Vielä. Ei ollut tarkoitus pölliä sulta konsulttia, pahoittelen. Absurdia. En ole kyllä saanut kauttansa mitään ylimääräistä taustatietoa. Mutta minäpä jatkan lärvejä, jos vaikka saavuttaisi tavoitteen joskus. Illan jatkoa."

Sankari:
"Ei se konsulttius mitään, älä vaan vie kaveria (miten sekin onnistuisi?). Ollaan tunnettu muistaakseni ainakin 28 vuotta. No, kyllä tämä soppa tästä kirkastuu. Tai suurustuu. Tieto ei lisää kuin tuskaisuutta."

Rara:
"En vie kaveria. Eikä se ole edes vallassani. Mutta voinen olla kaveri kaverisi kanssa viemättä häntä sinulta. Periaatteessa. Jos en käytännössä, niin ei. Toki sinulla on etuoikeus Vinskiin kuitenkin."

Väliin piipitti Vinski:
"Hai, et sorppa, ku vielä häirin. Musta tämä soppa on aika koominen kyllä. Elämä on omituista... Todella omituista..."

Ja sitten taas Sankari:
"Mikä lienee humaltumisen aste nyt? :D Vapaat ihmiset tekevät kuten tahtovat. En minä ala ketään neuvomaan, kävi miten kävi. Huomasin vain mustasukkaisuuden peikon itsessäni, harvinaista ja siksi hälyttävää. Tiedon puutetta. Oikea-aikaisen sellaisen. Itse tiedätte mitä teette."

Rara:
"Keskivaikea humallus? Ei lärvit kuitenkaan. Vielä. Mustasukkainen Vinskistä vai minusta vai molemmista? Tietoisesti kukaan tuskin tietää tekemisiään, minä en ainakaan. Ketään ei ole tarkoitus loukata. Ja tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla? Hakis lisää juotavaa."

Sankari:
"Sinusta."

Rara:
"Tuo on aika paljon."

Sinusta.

Minä tuijotin sitä sanaa ja kyyneleet nousivat silmiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti